Arazi Toplulaştırma Çalışması / Fethiye

Arazi Toplulaştırma Çalışması Fethiye / 2010

    Yazıhan Fethiye arasında kalan ve Fethiye’ye gelirken ve Nurali Babaya giderken sol tarafa düşen arazide toplulaştırma ve yol yapımı çalışmaları başlandı. Bu çalışma ile herkesin tarlasına araçlarla ulaşabilmek mümkün olacak. Yol 7 mt. eninde ve stabilize olacak. Aynı bölgede birden fazla tarlası olanları birleştirip, “x” yerde tek parsel halinde tapulaştırlıcak. Bu çalışma Boztepe barajı faaliyete geçmeden önceki bir ön çalışmada olarak görülebilir.

    Fakat macro staratejisi AB müzakerelerinde en zor olan tarımla ilgili madde ile daha alakalı. Fethiyelilerin 27 yada 33 bin dönüm arazisi olduğu söyleniyor. Bu kadar dönümlük arazinin şimdi ki sahiplarinin sayısı binler ile ifade edilebilecek durumda.

    Sanayi toplumu olma açışından bu ekonomik bir tarımsal işletme standardı için engel. Verimli bir tarımsal faaliyet için ekip biçme teknikleri, zirai ilaçlama ve sulama vb’nin yanında arazilerin mülküyet yapısınında sınırlı sayıda insanın elinde bulunması gerekmekte.

    Sanayiileşmiş ülkelerinin kriterlerinden biride, nüfusun tarım ve sanayiide istihdam oranı ve daha düşük tarımsal istihdam, köylü nüfus ile daha yüksek verim elde etmektir.

Not: Diğer resimleri izlemek için, yukarıdaki resmi tıklayınız.

Etiketler:

Yorum bırakın