Mer. Rukiye ÖZACAR’ın Defin Süreci – Malatya Fethiye

Mer. Rukiye ÖZACAR’ın Defin Süreci – Malatya Fethiye


Açıklama: Mer. Rukiye ÖZACAR’ın Defin Süreci – Malatya Fethiye
Kategori: Başsağlığı
Eklenme Tarihi: 07 Ocak 2024
Geçerli Tarih: 09 Mart 2024, 21:39
Site: Fethiye’nin Dünyaya Açılan Penceresi
URL: http://www.aliseydi-sevim.com/haber_detay.asp?haberID=4134


                   RESİM ALBÜMÜ İÇİN BU SATIRI TIKLAYINIZ
04 Ocak 2024 
 tarihinde kaybettiğimiz Mer. Rukiye ÖZACAR’ın naaşı 07 Ocak 2024 tarihinde Almanya’dan getirilerek, ağıtlar, türküler ve gözyaşları ile omuzlarda taşınarak Fethiye’de ebedi istirahatğahına uğurlandı.https://www.youtube.com/embed/-yVVSyYyDyE?si=ab9V-IOZyt_9qz1d

Geleneğimiz gereği defin sürecine katılanlara Fethiye Cem Evinde bir yemek verildi.

Not: Video yüklemesi yetişmedi. Videolar yârin sitemizde gözükecek.

Değerli Canlar! Yol ve erkânımıza göre bizler; bir can aramızda ayrıldığında “öldü” demeyiz. “Hakk’a yürüdü, aramızdan göçtü” deriz.

Evrende hiçbir şey olduğu yerde, olduğu gibi kalmaz. Her şey değişim halindedir. Her an, her zaman; bir yaşamın sonu bir yaşamın başıdır. Bu da Hakk’ın değişmez yasasıdır. Bizler Hakk’tan geldik, Hakk’a gideriz. Bütün canlar aslına döner. Hakk’ın hükmü de kesintisiz bir biçimde sürer.

Yol erenlerinin buyurduğu gibi bugün Rukiye canımız, “Göz açıp yummuş gibi” aramızdan ayrılıp Hakk’a yürüdü. Bugün canımızın ruhunu, anılarını, gönlünü hatırımıza ve Hak katına, Bedenini ise ebedi yurduna, toprak ananın kucağına uğurlamak için toplandık. Yaşayıp aramızdan ayrılan Rukiye canın bedenini Pak eyledik, yolculuk elbisesin giydirdik. Hakk’a uğurlamaya hazırladık. Bizden yana özün yüzün PAK olsun Rukiye can.  

Cemi cümle varlık, hak hakikat aşkına. Canlar, görünen görünmeyen, bilinen bilinmeyen, göklerde, yerlerde ve tüm kâinatta varlığını her nesneye nakış-eyleyen, kendini canı canana, insana baş-eyleyen Hakk’ın himmetiyle toprağa sırladığımız Rukiye ÖZACAR canımızın ve bugüne kadar kâmil insanlık yolunda hakka yürüyen canların aşkına! Rukiye canımız devri daim ola, aslına ere, ışıklar içinde Yata!

Mekânı Hakk katında kaim, sevenlerinin gönlünde daim ola! Hakk erenleri geride kalan ev halkına, yakınlarına, sevenlerine ve gönül dostlarına, yaren yoldaşlarına, sağlık, selamet, metanet ihsan eyleye!

Hak, cemi cümlenize, can ciğer (evlat) acısı göstermeye!  Dil bizden Nefes Pir’den ola.

Cemi cümle varlık, hak hakikat aşkına. Ey Rukiye can! 

Hava, ateş, su ve topraktan var ola geldin. Can idin sonra beden oldun. Yüce varlığın aşkı rızasıyla, Hakk kapısından doğdun. Dil oldun, ten oldun, söz oldun. Sese dönüşerek canlı-cansız her şeye sızdın.

Nefes aldın, Aşk ateşinde yandın, yedin içtin, Menzile ermek için koştun, kondun göçtün. Sonunda hakka yürüyüp Sır oldun. Devrin daim, ışıklar içinde ola. Hakk erenler yolunu aydınlata. Erenler, pirler didarın ola! Her hizmetin görüldü. Bizden sana, yolun açık ola. Bu meydan(burada bulunan canlar) senden razı oldu.

Hakk da senden razı ola.

Hoşça kal  Rukiye can! Uğurlar ola!. Uğurlar ola..

Yorum bırakın